I Jornades Educació i Municipalisme Reus

SOS Escola Pública Reus i Baix i FaPaC amb la col·laboració de la Fundació Reddis us proposem participar en el Primer Cicle de Xerrades: Educació i Municipalisme a Reus.

Conferències Educació i MunicipalismeAl maig de 2015, el mateix tema es va plantejar en una taula rodona a representants de sis formacions polítiques que es presentaven a les eleccions municipals, sindicats d’educació i diferents membres de la comunitat educativa de Reus (docents, pares, mares). En aquella ocasió vam ser capaços de crear un espai de reflexió al voltant del paper de l’educació en el municipi, la zonificació del mapa educatiu de Reus i l’equitat i l’igualtat d’oportunitats.

Ara amb el cicle de conferències que us presentem sota el títol Educació i Municipalisme, volem donar continuïtat a aquella iniciativa i tot recuperant el projecte Reus Ciutat Educadora (1996-2003) engegar un procés de participació activa on les institucions públiques i privades i la ciutadania repensin la ciutat en clau educativa.

PROGRAMA DE XERRADES:

PRIMERA XERRADA: PAPER DE LES CIUTATS EDUCADORES.

Conferenciant:

  • Miquel Esomba Gelabert. Doctor en pedagogia, màster en psicologia de l’educació i postgrau en pedagogia intercultural.Comissionat d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

Data: 5 de març a les 10.00 h

Lloc: Espai Fundació Reddis. Plaça de la Llibertat 6. Reus

SEGONA XERRADA: ZONIFICACIÓ DE MAPA EDUCATIU I PARTICIPACI

Conferenciants:

  • Pau Avellaneda García. Doctor en Geografia (UAB), especialitzat en geografia urbana i en espai públic urbà i mobilitat sostenible i segura.
  • Carles Abellan Cano. Llicenciat en Antropologia Social i diplomat en Magisteri. Investigador del projecte «Famílies amb veu» Fundació Bofill

Abril 2016, data a confirmar.

Lloc: Espai Fundació Reddis. Plaça de la Llibertat 6. Reus

TERCERA XERRADA: IGUALTAT I EQUITAT EN L’ÀMBIT EDUCATIU LOCAL.

Conferenciants:

  • Xavier Martínez Celorrio. Doctor en Sociologia i llicenciat en Antropologia (Universitat de Barcelona). Investiga desigualtats educatives, mobilitat social,  polítiques educatives i cohesió social.
  • Charo Romano de los Santos. Antropòloga i directora de la Fundació URV. Experta en direcció de centres d’educació permanent, disseny de programes educatius per adults i gestió de projectes europeus en el camp educatiu i el desenvolupament local sostenible.

Maig 2016, data a confirmar.

Lloc: Espai Fundació Reddis. Plaça de la Llibertat 6. Reus

Feu-ne la màxima difusió.

SOS Escola Pública Reus i Baix Camp

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s