MANIFEST DE SUPORT A LA VAGA INDEFINIDA DELS DOCENTS DE LES ILLES BALEARS

SOS Escola Pública Reus i Baix Camp vol donar el suport a la lluita que els companys i companyes de les illes estant mantenint front la política educativa del govern balear.

Manifest de suport a la Vaga Indefinida del professorat de les Illes Balears

Volem manifestar tot el nostre suport al professorat, als estudiants, a l’Assemblea de Docents i als sindicats de les Illes Balears i Pitiüses davant la vaga indefinida convocada contra la política educativa i lingüística del govern Bauzà.

La convocatòria de la vaga Indefinida ha estat caracteritzada per un procés intens de debat i decisió assembleària i horitzontal, amb una important participació del professorat i de nombroses xarxes, plataformes i entitats illenques per decidir quines eren les mesures més adients per plantar cara a les polítiques del govern balear.

Un govern que està aprovant, de manera unilateral, nombroses mesures que afecten negativament l’escola, el professorat i l’alumnat. Entre aquestes estan totes aquelles que afecten salaris, jornada, plantilles, ràtios, jubilacions, acomiadaments… També les que afecten la prestació de beques o prestacions a l’alumnat o a les seus famílies. I, com no, el TIL, un programa que pretén que el català no sigui la llengua vehicular del sistema educatiu. La dignitat d’uns docents -directors de centre amb el suport dels seus conselles escolars- que s’han negat a aplicar aquest desficaci, ha comportat que hagen estat expedientats per Conselleria. Cal destacar que aquest programa ha estat suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears al qual el govern Bauzà ha fet cas omís i ha aprovat un decret-llei per la via d’urgència.

Davant d’aquestes mesures que pretenen acabar amb l’ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i el genocidi lingüístic de la nostra llengua, volem mostrar el nostre suport total i incondicional a les companyes i companys de les Illes Balears i Pitiüses i a les seues organitzacions. La persecució i els atacs a la llengua i cultura catalanes no s’ha produït únicament a les Illes, sinó que s’han repetit arreu dels territoris que comparteixen aquesta llengua. Al País Valencià des de fa anys, milers d’alumnes que no poden estudiar en valencià, i ara volen empitjorar-ho amb els programes plurilíngües. Al Principat s’intenta per la via judicial tombar la immersió lingüística. I a la Franja de Ponent, els xicotets avenços que s’han produït es volen frenar, i l’estratègia que han triat ha estat és anul·lar de la llei de llengües d’Aragó, l’única referència legal al català i inventar-se allò de “LAPAO”. Diferents tàctiques, la mateixa estratègia: entrebancar els processos de normalització lingüística als diferents territoris, afeblir el català i fer-lo desaparèixer.

Per això, fem una crida a la solidaritat activa amb la seua lluita, que també és la nostra, per una escola pública de qualitat i en català. Apostem per la constitució d’un comitè de suport a la vaga indefinida així com per engegar una campanya política d’explicació a tot el poble català de la lluita dels docents a les illes, així com per iniciar paral·lelament una campanya de suport econòmic, per tal d’omplir la caixa de resistència.

Sou exemple, la vostra vaga és la nostra dignitat!

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s