ACTA ASSEMBLEA SOS ESCOLA PÚBLICA REUS I BAIX CAMP 30-09-2013

Us recomanem que llegiu l’Acta de la darrera assemblea de SOS Escola Pública de Reus i Baix Camp, reproduïm el text íntegre.

ACTA ASSEMBLEA SOS ESCOLA PÚBLICA REUS I BAIX CAMP

Dia. 30/09/2013

Lloc: Sala d’Actes INS Salvador Vilaseca (Reus)

Assistents: 23 procedents de 13 centres de primària i secundària, representants de pares i mares i ciutadans a títol individual.

Resum de la sessió:

  • Proposta de resolució en Defensa de l’Ensenyament Públic

Es presenten les dades de que es disposa en aquest moment sobre la Proposta de Resolució presentada a diferents municipis de la província al llarg dels mesos de maig i juny de 2013.

La proposta va ser aprovada per Ple Municipal i presentada al Departament d’Ensenyament als ajuntaments de: Reus (1.600 signatures de suport), Tarragona (1.700 signatures de suport), La Selva del Camp.

La proposta va ser aprovada per Ple Municipal, no es té constància de que s’hagi presentat al Departament d’Ensenyament als ajuntaments de: La Canonja, Cambrils.

  • Estat de la qüestió votació insubmissió a la LOMCE (Llei Wert) als claustres i Consells Escolars:

 

La insubmissió a la LOMCE ha estat aprovada per claustre i Consell Escolar als següents centres educatius: INS Salvador Vilaseca, Escola Pompeu Fabra, Escola Alberich i Cases, Institut Escola Pi del Burgar, Escola Josep M Solé i Gener de Montroig del Camp.

Resta pendent de la seva aprovació pel Consell Escolar de l’INS Roseta Mauri de Reus.

  • Es presenta el grup/plataforma de suport a la vaga indefinida dels docents de les Illes Balears, participat per ciutadans/nes a títol individual, i en el qual SOS Educació Pública Reus va participar en el seu inici. Es demana suport i difusió de les accions de la plataforma: concentració a la Plaça Mercadal el proper dijous 3 d’octubre a les 19.00 h i Assemblea el dijous 10 a les 19.30 h al Casal Despertaferro.

 

  • Es presenta la convocatòria de Vaga que fan diferents sindicats pel 24 d’octubre.

 

 Accions plantejades per l’assemblea que s’haurien de desenvolupar: fer una xerrada explicativa sobre la LOMCE i els seus perills. Promoure una recollida de diners conjunta a tots els centres educatius en suport de la Vaga de les Illes, ingressar la recaptació que es faci a la caixa de resistència creada a tal efecte. Reflexió sobre la LOMCE a tots els centres educatius a partir d’uns vídeos que es distribuiran per correu electrònic.

S’insisteix molt en recuperar la iniciativa per part del col·lectiu de docents, pares i mares i en general comunitat educativa per tal de fer front a la situació actual de retallades i agressions constants al servei públic d’educació del nostre país.

 ACORDS:

1.- Organitzar una xerrada informativa sobre la LOMCE i els seus perills. Una comissió de treball s’encarregarà de buscar possibles conferenciants, confeccionar el cartell de difusió  i buscar el local per a fer-ho. Es planteja com a data el dissabte 19 d’octubre, coincidint amb la vaga convocada pel dijous 24. Donat que la data proposada és molt imminent s’anirà treballant en l’organització de la xerrada i si no és pot fer el dia 19 es farà un altra dia.

2.- Continuar amb la campanya d’insubmissió a la LOMCE als centres educatius del territori.

3.- Donar suport al manifest de la Plataforma en defensa de la vaga indefinida dels docents de les Illes i penjar-lo al bloc i  Facebook de SOS.

4.- Promoure la recollida de diners als claustres i que aquest facin un ingrés a la caixa de resistència de les illes. Tanmateix que enviïn una fotografia de l’ingrés amb la quantitat recollida a cada centre al correu de SOS Escola Pública per a fer-ne difusió.

5.- Es convocarà una nova assemblea en el moment de que disposem de més informació sobre la xerrada de la LOMCE, demanant la màxima participació en la seva organització.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s