VALORACIÓ DE SOS ESCOLA PÚBLICA REUS.VOTACIÓ PROPOSTA DE RESOLUCIÓ EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC

Avui divendres dia 10 de Maig, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Reus ha aprovat la Proposta de Resolució presentada per SOS Escola Pública a través dels grups municipals CUP,PSC i ARA Reus, en defensa de la qualitat de l’ensenyament públic a la ciutat.  La moció ha estat aprovada amb l’abstenció dels partits  de l’Equip de Govern, CIU i PP

La resolució refermada per més de mil sis-centes signatures, recollides entre la comunitat educativa i la ciutadania de Reus demostra un cop més la capacitat de mobilització social, aconseguint  generar un estat d’opinió entre els grups municipals a favor de l’educació pública de qualitat i si més no, que els responsables del consistori es posicionin davant les retallades i demanin al departament un canvi de les seves polítiques educatives. Objectiu acomplert.

Tot i que la votació ha estat favorable a la resolució i ens n’alegrem,  lamentem profundament la manca de valor polític de l’equip de govern, que lluny d’expressar un compromís ferm a favor de l’educació pública a la ciutat, ha preferit abstenir-se argumentant que no hi havia espai per a la negociació del redactat. I és cert, sense reglament de participació l’entitat no es podia presentar al ple per defensar la seva proposta. Si l’equip de govern vol negociar les propostes de la ciutadania, hauria de crear l’espai públic on fer-ho

Tampoc podem deixar de negar l’afirmació feta per la regidora d’educació Maria Dolors Sardà, referint-se a la plataforma SOS Escola Pública com una “entitat que  recull les crítiques i el malestar de la comunitat educativa”. Res més lluny de la realitat. Ja des del seu inici, SOS Educació s’ha caracteritzat pel seu compromís en la defensa del sistema d’educació pública. L’assemblea està oberta a la participació de qualsevol membre de la ciutadania, preocupat per la deriva que està prenent el sistema públic d’ensenyament. La Proposta de Resolució presentada n’és un bon exemple, ha estat discutida, redactada i consensuada a les diferents assemblees del territori i serà presentada a altres Ajuntaments de la demarcació. Les més de mil sis-centes signatures recollides són un bon exemple del grau de recolzament del redactat.

Si bé la Sra. Sardà s’ha esmerçat en afirmar que les reivindicacions expressades en el document estaven resoltes a la ciutat de Reus, les dades recollides per SOS Educació ho contradiuen. Per posar-ne algun exemple,  tenim constància de 28 incidències de baixes no cobertes a 10 centres de la ciutat, entre altres aquestes incidències han suposat la reorganització dels recursos humans dels centres ocasionant pèrdues d’hores de classe, reagrupaments d’aules, eliminació de classes de reforç i un llarg etcètera d’altres conseqüències.

Té raó la Sra. Sardà quan afirma que s’han cobert algunes mancances amb l’esforç i  professionalitat dels equips docents de la ciutat, s’ha deixat d’esmentar però que d’altres no s’han fet públiques gràcies a la comprensió i la paciència d’AMPAS, pares i mares.

Creiem profundament que l’educació dels nostres joves i de la població en general, ha d’estar per damunt  dels interessos particulars de les diverses formacions polítiques.  No podem seguir fent demagògia i utilitzar l’educació com a moneda de canvi. Amb l’ensenyament no s’hi juga.

Cal un veritable pacte de país i també de ciutat que garanteixi la qualitat del nostre ensenyament i eviti visions particularistes i simplistes del mateix.

Aquest és el nostre repte i el nostre compromís, per aconseguir-lo seguirem lluitant per un ensenyament públic de qualitat.

SOS Escola Pública Reus

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s