ASSEMBLEA SOS ESCOLA PÚBLICA: RECOLLIDA SIGNATURES

ASSEMBLEA SOS ESCOLA PÚBLICA REUS CONVOCATÒRIA: dimarts 16 D’ABRIL 2013. LLOC: Sala d’Actes de l’IES Salvador Vilaseca. Hora: 18.30 hores.

Convoquem a tota la comunitat educativa i a la ciutadania en general a participar a l’assemblea amb un únic punt de l’ordre del dia:

1.- Recollida de signatures per presentar a l’Ajuntament de Reus una Moció per tal de reclamar al Dep. d’Ensenyament la millora de l’ensenyament públic.

També es comentaran les accions organitzades a tot l’Estat en defensa de l’Ensenyament públic.

És important la màxima assistència per tal de poder fer efectiva la recollida de signatures.

Us adjuntem un extracte del text de la recollida de signatures i l’exposició de motius de la moció amb els acords que proposem que l’Ajuntament de Reus aprovi en ple municipal i enviï amb caràcter d’urgència al departament. Aquest text ha estat elaborat per membres de l’Assemblea Interzones de Tarragona i va ser aprovada a la darrera assemblea del passat dimecres 10 d’abril.  Tot i així es podran fer esmenes de caràcter local si ho creieu oportú a la mateixa assemblea.

“Les retallades que la Generalitat de Catalunya està practicant al sistema d’educació pública de Catalunya van en contra dels drets dels infants i alumnes a rebre en condicions l’educació que per llei i dret els correspon.

(L’Estatut de Catalunya diu: “Totes les persones tenen dret a una educació de qualitat i en condicions d’igualtat… La Generalitat ha de garantir aquests drets”)

“L’ensenyament públic és finançat amb els impostos de la comunitat educativa. Totes aquestes retallades no són mesures adequades ni per sortir de la crisi econòmica, ni per millorar l’educació, ni per fer-la més equitativa, ni per reduir el fracàs escolar”.

Per tot això demanem als regidors de l’Ajuntament de Reus que aprovin per ple municipal els següents ACORDS:

Primer.- Demanar al Departament d’Ensenyament que garanteixi les substitucions dels mestres i dels professors malalts en el termini màxim de 2 dies.

Segon.- Demanar al Departament d’Ensenyament que es redueixi la ràtio d’alumnes.

Tercer.- Demanar al Departament d’Ensenyament que restableixi les aportacions per  les beques de menjador, transport i llibres de text.

Quart.- Demanar al Departament d’Ensenyament que restableixi la subvenció del projecte de reutilització de llibres de text; les de les AMPES com a entitats i les ajudes per abaratir les despeses de les activitats extraescolars i les acollides matinals.

Cinquè.- Demanar al Departament d’Ensenyament que suprimeixi la taxa en la FP.

Sisè.- Demanar al Departament d’Ensenyament que es suprimeixin les retallades en els programes de qualificació professional, en els serveis educatius (com el personal dels Centres de Recursos Pedagògics, el dels Equips d’Assessorament Psicopedagògics…), en les Aules d’Acollida per a alumnat nouvingut, en  les vetlladores, en les auxiliars per a l’alumnat amb necessitats educatives especials, en els auxiliars de conversa de llengües estrangeres…

Setè.- Enviar, amb caràcter d’urgència, aquesta resolució al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya”.

En aquesta acció hi estan treballant les assemblees locals de Tarragona, Salou, Cambrils, el Vendrell i altres municipis de la província de Tarragona.

Us hi esperem a tots i totes

SOS Escola Pública Reus i Baix Camp

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s