El Parlament vota en contra de la continuïtat del P3 de l’escola Gil Cristià de La Selva del Camp

El Parlament de Catalunya ha rebutjat la proposta per aturar el tancament d’una línia de P3 a l’Escola Pública Gil Cristià de La Selva del Camp. La comunitat educativa del poble s’havia desplaçat a Barcelona per demanar que s’aturés aquest tancament progressiu del centre públic.

Malgrat les accions empreses per tots els pares del poble que volen dur els seus fills i filles a una escola pública, sigui o no la de Gil Cristià, que havien acordat no fer la preinscripció fins que les seves demandes fossin escoltades, el Parlament ha votat en contra una proposta presentada per donar continuïtat a l’escola. Aquesta votació demostra que el departament tanca els centres sense tenir en compte la voluntat dels pares. Amb aquesta decisió, com ens podem creure la defensa del dret de lliure elecció de centre dels pares ?

Malgrat que a l’Assemblea que es va fer el passat divendres 8 de març a La Selva del Camp, el representant d’ERC digués que el partit defensaria la decisió que prenguessin els pares i que tant ell com el partit defensaven l’escola pública, la seva votació en contra ha demostrat que ERC ha sacrificat l’escola pública Gil Cristià per salvar el pacte que manté amb CIU al Parlament. Com ens podem creure el que ens diguin els representants d’ERC ?. Tenen clar que aquesta decisió va en contra de la voluntat del poble al que diuen representar ?.

La senyora Irene Rigau ho té clar, l’objectiu de la seva conselleria i del govern de la Generalitat és la de desmantellar, de forma progressiva, les escoles públiques del nostre país. L’exemple de La Selva del Camp n’és prou clar, si en teniu cap dubte podeu visitar l’exposició sobre l’escola concertada, depenent del Bisbat de Tarragona, on queda força clara la intenció d’obrir una línia d’ESO. Pregunteu-vos aleshores, quins alumnes hi aniran si la majoria dels pares volen una escola pública. ?. La resposta és clara, els pares es veuran obligats a portar els seus alumnes a la concertada, perquè el seu poble tindrà una única escola pública de primària, amb aules massificades.

Per què el departament no tanca la línia de P3 de la concertada que al 2012 va tenir menys demanda que l’escola Gil Cristià?. La resposta és evident, els que han votat al Parlament en contra de la continuïtat de l’Escola Gil Cristià no creuen  en l’escola pública.

Ja n’hi ha prou senyora Rigau d’omplir-se la boca amb frases com: nosaltres defensem l’escola pública, les necessitats pressupostàries en obliguen a fer aquestes retallades, aquesta és una decisió forçada per la demografia. No ens la creiem.

És hora de dir PROU. És hora de que els pares i mares deixin de creure que les retallades en educació són necessàries per motius pressupostaris. Solament amb  una educació pública i de qualitat podrem canviar el món. L’educació dels nostres fills i filles és prioritari. Nosaltres si creiem en l’educació pública i seguirem lluitant i no ho dubteu, guanyarem, perquè tenim raó.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s