EL CAPITAL PRIVADO ECHA EL OJO A LA EDUCACIÓN

El sistema educatiu tal i com l’hem conegut està en crisi. L’escola pública està en el punt de mira de les grans corporacions. El capital risc fa temps que inverteix en educació,però ara mateix amb el desmantellament de l’Estat del Benestar l’Escola Pública està a preu rebaixat i el negoci es presenta atractiu.

Segons les dades que va enviar el govern espanyol a la Comissió Europea, la inversió pública en educació passarà del 4’9 % del PIB (dada 2010) al 3’9 % al (2015). Això significa una retallada de 10.000 a 11.000 milions d’euros en cinc anys.

Per altra banda, segons dades de l’INE al 2007 la despesa pública anual en educació va girar al voltant dels 50.000 milions d’euros a l’any i el de les famílies 10.500 milions. Per tant hi ha nínxol de negoci.

Però és evident, que per a fer atractiu el sector a la inversió privada calen retallades i reformes legals que vagin deteriorant lo  públic.

No ho diem nosaltres, ho diuen, entre altres, El País, diari poc sensacionalista i poc donat a l’exageració.

Tots aquells que heu/ hem pensat , a mi la crisi no m’afectarà, val la pena que ens ho comencem a repensar. No fos que un dia ens aixequem del llit i ens trobem que treballem a un sistema residual i de beneficència, amb pocs o nuls recursos.

Si anem tots plegats ho podrem aturar, però cal començar a treballar des d’ara mateix, cal que ens organitzem, no podem seguir callant i tancats en el nostre petit univers. Ens hi juguem masses coses.”

Article El País El capital privado echa el ojo a la educación

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s